Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara dezvăluie cum ţine accidentele departe, după incendiul de la Neamț

Opinia Timisoarei
Cristian Oancea, director Victor Babes Timisoara

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea, a vorbit despre felul în care reușește să țină accidentele departe, după incendiul din Piatra Neamț, anunță MEDIAFAX.

După tragedia de la Piatra Neamţ, întrebarea firească este cum prevenim astfel de accidente? Medicul Cristian Oancea de la Timişoara spune ce face în spitalul lui.

Are un departament tehnic, iar angajaţii de aici fac verificări în fiecare dimineaţă. „Dimineaţa când vin lucruri, mă sună colegii, dar şi dacă nu mă sună, mă duc să verific tablourile în primul rând, pentru că acolo se întâmplă toate. Unde pot să intru, verific prizele, întrerupătoarele, care sunt defecte, le remediez. De multe ori sunt ieşite din perete, pentru că pacienţii nu au grijă şi trag cu forţă, le bag înapoi şi asta e toată ziua”, spune Iosif Peici, electrician.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

La instalaţia de oxigen e mai simplu. Un manometru montat afară, indică în permanenţă presiunea. Înăutru, ţevile sunt controlate zilnic. Dar, ca să stea liniştit, Oancea a şi schimbat reţeaua electrică în cea mai mare parte a spitalului, iar periodic face simulări de incendii, pentru ca medicii şi asistenţii să fie pregătiţi de orice.

„Am făcut un instructaj cu cei de la pompieri, un incendiu artificial, şi modul şi modalitatea de reacţie a personalului medical, inclusiv cum sunt manevrate în siguranţă şi corect acele stingătoare de incendiu, pentru că nu toată lumea ştie cum se manevrează corect un stingător de incendiu”, povesteşte Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

De când cu pandemia, totul e mai complicat. A crescut şi numărul de aparate medicale şi sursele de oxigen.

„Am făcut extinderea reţelei la 31 de saloane, am mutat 72 de prize de oxigen, tot ce înseamnă ţeavă şi barbotoare, tot ce le trebuie pacienţilor. Firma a lucrat în condiţii, ca şi noi, de COVID, i-am echipat, au intrat şi şi-au riscat şi ei sănătatea”; spune Adrian Manta, director tehnic la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Cu atâţia pacienţi, presiunea e mare, mai ales la ATI, unde şi personalul medical e cu ochii patru.

„Nu poţi să spui că intri pe secţie şi te uiţi numai la pacient. Te uiţi la tot. Te uiţi în stânga, în dreapta, te uiţi la pacienţi, te uiţi la prize, eşti atent, nu poţi să intri să te uiţi numai la un singur lucru”, explică Simona Penteleiciuc, asistentă ATI.

Până acum, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara nu au fost probleme majore. A mai sărit câte o siguranţă, dar electricianul a rezolvat imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.