Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul unui spital îi dă dreptate lui Alexandru Rafila: 'Revenirea la normalitatea dinainte de Covid trebuia realizată gradual'

Digi24
Florin Roșu

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că a crescut numărul bolnavilor cu Covid internaţi în spital, el precizând că revenirea la normalitate trebuia să se facă gradual. Poziția acestuia vine după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus despre ridicarea restricțiilor că el ar fi procedat la eliminarea treptată a măsurilor.

Medicul Florin Roşu a făcut un apel la responsabilitate din partea românilor şi consideră că nu trebuie lăsată garda jos în lupta cu Covid.

"După orice boală nu ne facem niciodată bine de azi pe mâine. Fie trebuie să continuăm un tratament, fie ţinem un regim, fie evaluăm şi monitorizăm, concluzia este că nu lăsăm garda jos. Acesta ar trebuie să ne fie spiritul civic în contextul pandemiei chiar dacă autorităţile au considerat că starea de alertă trebuie încheiată. Revenirea la normalitatea dinainte de Covid este un deziderat pentru noi toţi, după doi ani şi jumătate, însă cred că trebuia realizată gradual", a declarat vineri managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

El a precizat că de la încetatea stării de alertă şi până în prezent numărul îmbolnăvirilor cu Covid a crescut simţitor.

"În ultimele două săptămâni am internat peste 120 de pacienţi cu forme medii şi severe de Covid-19, iar astăzi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la secţia exterioară Leţcani avem internaţi 98 de pacienţi Covid care necesită îngrijire şi tratament strict în regim de spitalizare din cauza comorbidităţilor de care suferă. Nouă bolnavi se află la terapie intensivă", a mai afirmat medicul Florin Roşu.

El a făcut un apel la oameni să poarte măşti de protecţie în spaţiile aglomerate sau închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.