Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănânci înghețată pe căldură? Cea mai mare GREȘEALĂ

inghetata

Trei sferturi de tara s-a perpelit vineri și sâmbătă din cauza arsitei. S-au inregistrat intre 35 si 37 de grade Celsius la umbra. Dupa o luna a lui Cuptor cu cele mai lungi valuri de caldura consecutive, iata ca si august ne incearca.

Si, daca tot i se spune Gustar in popor, aveti grija ce gustati in aceasta perioada. Medicii recomanda mancaruri usoare, fara grasimi, si apa minerala, care ne ajuta sa inlocuim sarurile si mineralele pierdute prin transpiratie.

Starea de rau apare pentru ca atunci cand transpiram in exces, in organismul nostru se produce un dezechilibru. Aproape 60% din masa noastra corporala e constituita din apa, iar intr-o zi caniculara, prin transpiratie, nu pierdem doar apa din corp, ci si saruri si minerale vitale organismului, cum ar fi, de pilda, natriu, potasiu si magneziu.

Cornelia Tianu, medic: "Cand transpiram, ati vazut ca este sarata si atunci trebuie sa bem apa minerala, cu un continut crescut de minerale pentru a echilibra perderile din organism."

Din cauza temperaturilor mari, transpiram mai mult si nu pierdem numai apa, ci si o cantitate insemnata de electroliti. Apa minerala e o solutie economica pentru a inlocui natural toate aceste saruri si minerale pe care le pierdem prin transpiratie.

Dar nu e suficient. E nevoie si de o alimentatie bogata in potasiu si magneziu. Potasiu, de pilda, gasim in banane, pepene galben si sfecla. Iar magneziu putem lua din spanac, brocoli si cereale.

De baza e si termoreglarea si racorirea organismului care, atentie, nu se face cu bauturi reci, ci cu lichide caldute.

Cornelia Tianu, medic: "Sa bem ceaiuri calde si sa nu mancam inghetata, ceea ce nu face nimeni, dar daca vrem sa ajutam organismul sa se regleze, trebuie sa avem cald si in interior.”, scrie stirileprotv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.