Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta

Basilica.ro
Emanuel Gojdu
Mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta are un istoric deosebit. Aceasta făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu. „România a renunțat să mai recupereze restul bunurilor, dar moștenirea de conștiință românească nu ne-o poate lua nimeni”, a declarat conducătorul așezământului, potrivit unui material realizat de ProTV.
„Pe lângă moștenirea materială și moștenirea financiară pe care a lăsat-o, Emanoil Gojdu a lăsat și o moștenire de conștiință. Dacă pe cea materială și pe cea în clădiri am pierdut-o în proporție de 90%, iar pe cea financiară în proporție de 100%, cea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni”, a spus Părintele David Pop.
Reporterii ProTV au stat de vorbă și cu românii prezenți la slujbă. „Ei spun că toată averea lui Gojdu i-a fost dată numai pentru perioada cât trăiește, pentru toată munca lui de diplomație, iar când a murit era normal să se întoarcă înapoi la statul maghiar”, a explicat o credincioasă, Liana, din Ungaria despre averea Gojdu. Averea lăsată de Emanoil Gojdu (1802-1870) statului român este estimată la aproximativ un miliard de euro. Sursa InfoPrut

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.