Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester City a aliniat cel mai scump unsprezece de start

Echipa engleză Manchester City a aliniat cel mai scump unsprezece de start din punct de vedere al costurilor de transfer, arată un studiu al Observatorului fotbalului (CIES), potrivit căruia 13 din primele 21 de cluburi sunt din Anglia, notează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

În medie, un unsprezece de start al "cetăţenilor" în Premier League este format din jucători pentru care clubul a investit 605 de milioane de euro în indemnizaţii de transfer. Formaţia franceză Paris Saint-Germain ocupă locul al doilea (510 milioane de euro). Cifrele includ eventuale bonusuri, indiferent de plata lor efectivă, informează Agerpres.

Cel mai scump unsprezece de start în absolut a fost aliniat de Manchester City în victoria cu 3-1 împotriva lui Brighton & Hove din 22 octombrie: 726 de milioane de euro. Pentru Paris Saint-Germain, nivelul maxim a fost măsurat pe 16 octombrie, la victoria cu 1-0 împotriva Olympique de Marseille: 610 milioane de euro (aproape două treimi pentru perechea formată din Neymar şi Kylian Mbappe). Minimul pentru parizieni a fost înregistrat pe 8 octombrie la meciul încheiat la egalitate cu Stade de Reims: 332 milioane de euro.

Cinci din primele şase echipe sunt din Premier League: Manchester City şi PSG sunt urmate de Manchester United (480 de milioane de euro), Liverpool (409 milioane de euro), Chelsea (393 milioane de euro) şi Arsenal (382 milioane de euro). Top 10 este completat de Real Madrid (370 milioane de euro), FC Barcelona (334 milioane de euro), Juventus Torino (300 milioane de euro) şi Bayern Munchen (294 milioane de euro).

Real Madrid (370 de milioane de euro), Juventus (300 de milioane de euro) şi Bayern Munchen (294 de milioane de euro) sunt pe primele locuri în celelalte ligi din cele cinci mari campionate ale Europei, big-5. În funcţie de competiţie, media cheltuielilor pe indemnizaţii de transfer pentru recrutarea unsprezecelui de start este de 233 de milioane de euro în Premier League, 83 de milioane de euro în Serie A, 76 de milioane de euro în La Liga, 72 de milioane de euro în Bundesliga şi 65 de milioane de euro în Ligue 1 (41 de milioane de euro fără Paris Saint-Germain.

Cel mai suprinzător este decalajul dintre unele echipe engleze în cel mai bun caz de mijlocul clasamentului şi câteva din marile cluburi ale Europei. În top 20 se află Aston Villa (212 milioane de euro) şi Wolverhampton (202 milioane de euro), dar nu şi AC Milan (143 milioane de euro), Inter Milano (147 milioane de euro), RB Leipzig (158 milioane de euro) şi Sevilla FC (78 milioane de euro).

West Ham United, una din adversarele echipei FCSB în Europa Conference League, este pe locul 17, cu 199 de milioane de euro.

Ultimul club englez din acest clasament, Brentford (71 de milioane de euro) este înaintea lui Olympique Lyon (67 de milioane de euro), Villarreal (47 de milioane de euro) şi Eintracht Frankfurt (44 de milioane de euro).

RTBF aminteşte că drepturile TV pentru campionatul Angliei sunt de şase ori mai mari decât pentru cel al Spaniei. Concret, fiecare echipa din Premier League are garantată suma de 126 de milioane de euro, în timp ce campioana obţine 210 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.