Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester City preia primul loc în clasament, după ce a revenit și a învins Leipzig cu 3-2

calcioefinanza.it
manchester city

Julian Alvarez, de la Manchester City, a marcat în minutul 87, iar campioana Europei a revenit de la două goluri diferență pentru a învinge RB Leipzig cu 3-2 și pentru a-și adjudeca primul loc în Grupa G a Ligii Campionilor, marți, cu o rundă înainte de final.

Erling Haaland și Phil Foden au marcat, de asemenea, în repriza a doua, după una dintre cele mai slabe prestații recente ale lui City în prima repriză, pentru ca echipa lui Pep Guardiola să obțină 15 puncte după cinci meciuri. Leipzig, care a ajuns și ea în optimi, are nouă puncte, conform Agerpres.

"Prima repriză a fost cea mai proastă pe care am văzut-o la noi", a declarat mijlocașul Foden pentru TNT. "Curajul și motivația au schimbat lucrurile. Această echipă are o mentalitate grozavă și este atât de frumos de văzut".

Haaland a adăugat un alt record la CV-ul său, devenind jucătorul care a ajuns cel mai rapid la 40 de goluri în Liga Campionilor. Sâmbătă, atacantul norvegian a devenit cel care a ajuns cel mai rapid la 50 de goluri în Premier League.

Lois Openda a profitat de o serie de greșeli defensive ale lui City pentru ambele goluri ale lui Leipzig, marcate în minutele 13 și 33.

"Trebuia să fim cât mai relaxați posibil și am reacționat foarte bine", a declarat Guardiola pentru TNT. "Suntem pe primul loc în grupă și sunt foarte mulțumit pentru reacția de la final. Echipa aleargă, luptă și are spirit".

Haaland, care a marcat cinci goluri împotriva lui Leipzig în acel 7-0 din optimile de finală ale Ligii Campionilor în luna martie, a dat tonul revenirii în minutul 54, când a valorificat o pasă de la Foden și a șutat pe jos cu piciorul stâng în plasă.

"Aveam nevoie doar de acel (prim) gol pentru a porni", a spus Foden. "Chiar și fanii au fost mult mai zgomotoși după gol. Odată ce a intrat primul gol, motivația a fost acolo. Avem un palmares grozav pe Etihad și este nevoie doar de un gol pentru a schimba lucrurile".

City a egalat prin Foden în minutul 70, iar Alvarez a adus gazdele în avantaj când pasa aceluiași Foden a fost deviată în calea sa pentru un șut din apropiere.

Echipa lui Guardiola a evitat la limită prima înfrângere în competiția europeană pe Etihad de la eșecul din faza grupelor cu Olympique Lyonnais în 2018, care a fost, de asemenea, ultima dată când City a fost condusă la două goluri în Liga Campionilor.

Young Boys, care se află pe locul trei cu patru puncte, și-a asigurat un loc în play-off-ul turului eliminatoriu al Ligii Europa cu o victorie cu 2-0 pe teren propriu în fața Stelei Roșii. Echipa din Belgrad este ultima clasată, cu un punct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.