Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester United se desparte de Mason Greenwood

www.worldsoccer.com
manchester united

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat viitoarea plecare a atacantului Mason Greenwood, deşi acesta a fost scos de sub urmărirea penală, în luna februarie, în procesul în care era acuzat de tentativă de viol şi de agresiune, relatează AFP.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani nu a fost găsit vinovat de faptele care i se reproşau, a amintit clubul într-un comunicat, dar "toate părţile, inclusiv Mason, recunosc că pentru el este dificil să-şi reia cariera la Manchester United", conform Agerpres.

"De aceea, s-a convenit de comun acord că ar fi cel mai potrivit pentru el să facă acest lucru departe de Old Trafford, iar acum vom lucra împreună cu Mason pentru a realiza acest lucru", a adăugat United.

Greenwood, o mare speranţă a fotbalului englez, fusese arestat în ianuarie 2022, după ce pe reţelele de socializare au fost postate fotografii şi videoclipuri în care apărea o tânără cu faţa însângerată şi vânătăi pe corp.

El fusese acuzat de aceeaşi reclamantă de tentativă de viol şi agresiune pentru fapte care ar fi fost comise în 2021, precum şi de comportament de control şi coerciţie, fapte ce au început conform acuzării în 2018.

Eliberat în februarie 2022, apoi reîncarcerat pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar, atacantul a fost eliberat din nou în octombrie anul trecut.

"Pe baza elementelor doveditoare de care dispunem, am ajuns la concluzia că materialul postat online nu prezintă o imagine completă a situaţiei şi că Mason nu a comis infracţiunile pentru care a fost acuzat iniţial", a asigurat luni clubul.

Totuşi, potrivit lui United, "aşa cum Mason recunoaşte public astăzi, el a făcut greşeli pentru care îşi asumă responsabilitatea".

Format la Manchester United, Greenwood a debutat ca profesionist în 2019, el reuşind 35 de goluri în 129 de meciuri. În februarie 2021, fotbalistul şi-a prelungit contractul până în 2025.

Clubul l-a suspendat pe 30 ianuarie 2022, la câteva ore de la acuzaţii, şi a lansat puţin după aceea o anchetă internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.