Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, a încetat după ce a fost condamnat definitiv

judecator justitie

Mandatul primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, a încetat, prin ordin al prefectului, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar al DIICOT legat de iniţierea, constituirea de grupul infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Atribuţiile sale vor fi preluate de către viceprimarul comunei, potrivit news.ro.

Prefectura Dâmboviţa a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că prefectul a emis un ordin privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, după ce acesta a primit o condamnare definitivă.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

“În baza deciziei nr. 250 din data de 10.03.2020, din dosarul 6625/120/2013, a Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi familie-Curtea de Apel Ploieşti, inculpatul Maricescu Constantin a fost condamnat la 3(trei) ani de închisoare, în temeiul art. 208, alin 1 şi 209 alin 1 lit. a, e, g, i şi cu aplicarea art.41, alin 2 din Codul Penal. Totodată potrivit art. 81 din Codul penal, se dispune condiţionarea suspendării condiţionării executării pedepesei de 3 ani de închisoare, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 82 din Codul Penal”, se arată în comunicat.

El a primit condamnarea într-un dosar instrumentat de DIICOT, privind iniţierea, constituirea de grupul infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Atribuţiile primarului vor fi preluate de către viceprimarul comunei, Vasile Holban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.