Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou asasinat politic zguduie politica internațională. Disidentul saudit Manea al-Yami a fost ucis la Beirut chiar în ajunul vizitei lui Biden la Riad

Middle East Eyes
Manea al-Yami

Disidentul politic saudit Manea al-Yami a fost ucis în Liban, au anunţat duminică Partidul Adunării Naţionale (NAAS) de opoziţie şi o sursă de securitate libaneză, transmite Reuters preluat de agerpres.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, NAAS, un grup de opoziţie fondat de saudiţi care trăiesc în mare parte în exil, a declarat că Yami a fost "asasinat în circumstanţe suspecte" sâmbătă şi a cerut o "investigaţie justă, clară şi transparentă" a crimei, spunând că le consideră responsabile pe autorităţile saudite pentru că au eşuat în a-şi protejat cetăţenii, care caută mai multe libertate în străinătate.


Forţele libaneze de securitate au declarat că un cetăţean saudit în vârstă de 42 de ani a fost înjunghiat mortal de cei doi fraţi ai săi într-o dispută de familie sâmbătă, fără a da publicităţii numele victimei. Ei au mai informat că i-au arestat duminică pe cei doi fraţi şi că aceştia şi-au mărturisit crima.

O sursă de securitate libaneză a confirmat pentru Reuters că victima înjunghierii este Manea al-Yami.

Într-o postare pe Twitter, ambasadorul saudit în Liban, Waleed al-Bukhari, a lăudat eforturile autorităţilor libaneze "de a descoperi faptele şi de a-i aduce pe făptuitori în faţa justiţiei".

Yami, membru al minorităţii musulmane saudite şiite ismailite, locuia în Liban din 2015, de unde încerca să ajungă într-o ţară terţă sigură, a declarat Yahya Assiri, membru senior al NAAS.

Yami a contribuit la înfiinţarea NAAS în 2020. Această formaţiune a pledat pentru un parlament ales în Arabia Saudită, precum şi pentru garanţii constituţionale care să asigure separarea puterilor în stat (legislativ, judiciar şi executiv).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.