Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre cu parfum de DNA: I s-a găsit rapid un concurs de funcţionar public pentru a putea fi instalat prefect

DNA

Noul prefect al judeţului Bihor, un apropiat al primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, nu a putut fi numit în funcţie pentru că nu era funcţionar public. Astfel, i s-a găsit rapid un concurs la Primăria Arad, pe care l-a şi câştigat. Culmea, noul prefect recunoaşte fără probleme întreaga manevră: s-a părezentat în ultima zi, le-a luat faţa celor trei contracandidaţi, a obţinut postul, după care a plecat să fie prefect fără să meargă măcar o zi la serviciu. Tot la Arad, DNA a intrat recent în filiala locală a PSD.

Dumitru Ţiplea, în vârstă de 45 de ani, este noul prefect al judeţului Bihor. În şedinţa de miercuri a executivului, la propunerea premierului Ludovic Orban a fost emisă o Hotărâre de Guvern pentru numirea lui Ţiplea, nominalizat la această funcţie încă din 29 noiembrie, printr-o decizie aproape unanimă a conducerii PNL Bihor, cu 29 voturi din cele 31 ale membrilor Biroului Politic Judeţean, notează bihoreanul.ro.

În anii 2005-2007, Ţiplea a fost şef al Cancelariei prefectului Ilie Bolojan, iar când acesta a fost promovat la Bucureşti ca secretar general al Guvernului l-a urmat, fiindu-i consilier până în 2008. În acel an, când Bolojan a devenit primar al Oradiei, iar la şefia Consiliului Judeţean a fost ales Radu Ţîrle, pe atunci membru PNL, Ţiplea a fost "detaşat" pe lângă acesta, ca director de cabinet, însă a demisionat din cauza unor neînţelegeri cu şeful său, în 2010.

Contactat de Bihoreanul, Dumitru Ţiplea a explicat că pentru a putea fi numit prefect, funcţie din categoria înalţilor funcţionari publici, a trebuit întâi să devină funcţionar public, participând la un concurs organizat pe un post de consilier superior la Serviciul de Stare Civilă al Primăriei Arad, imediat după ce a fost propus de colegii săi din PNL Bihor.

"Eu nu am avut niciodată intenţia să devin funcţionar public, dar s-au purtat consultări în cadrul PNL Bihor pentru o propunere în vederea numirii pe funcţia de prefect şi cea mai mare parte dintre colegi a susţinut varianta Ţiplea. Am zis că dacă acesta-i drumul, eu sunt un soldat, îmi asum treaba asta. După ce s-a luat hotărârea, m-am uitat pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, să văd unde este deschis vreun concurs. Am susţinut un concurs la Arad, pentru care m-am înscris în ultima zi şi pe care mai erau trei candidaţi. La examen am luat 89 de puncte la scris (n.r. – din 100), la interviu 99,67, iar luni am devenit funcţionar public", a declarat Ţiplea.

El a precizat că nu a apucat "să meargă la serviciu", deoarece a doua zi a ajuns la Prefectura Bihor, prin transfer. De altfel, noul prefect a afirmat că nu este de acord cu "nesincronizarea" legislaţiei faţă de realitate: "Nu este corect ca Guvernul să trebuiască să numească un funcţionar care apoi trebuie să implementeze un program politic de guvernare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.