Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevrele militare azere generează neliniște la Erevan

Operation World
Armenia

Forţele armate azere au început luni manevre la care vor participa timp de cinci zile 10.000 de militari, 500 de tancuri şi alte blindate, aproape 300 de instalaţii de artilerie şi până la 20 de avioane, informează AFP preluată de Agerpres.

Ministerul apărării de la Baku a precizat că exerciţiile urmăresc "pregătirea unei operaţiuni ofensive împotriva unui inamic convenţional".

Ministerul de externe al Armeniei a condamnat manevrele, arătând că ele "nu contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru pace".

AFP menţionează că exerciţiile militare sunt organizate în contextul pregătirilor pentru prima întâlnire a premierului armean Nikol Pashinyan cu preşedintele azer Ilham Aliev. Cei doi urmează să discute despre viitorul regiunii Nagorno-Karabah.

Enclava cu populaţie majoritar armeană, disputată de Armenia şi Azerbaidjan, a fost alipită în 1921 republicii sovietice azere, printr-o decizie a Moscovei. În 1991, în timpul conflictului armat armeano-azer declanşat în 1988, Nagorno-Karabah şi-a proclamat independenţa, susţinută de autorităţile de la Erevan. Armistiţiul din 1994 nu a fost urmat de un tratat de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.