Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, a ȘOCAT: A cerut SOLUȚIA DEFINITIVĂ pentru migranți, limbaj ce amintește de fasciști

Manfred Weber

Europarlamentarul german Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU) din Bavaria, a suscitat o amplă polemică în Germania după ce a afirmat că ar trebui găsită "o soluţie definitivă la problema migraţiei", un limbaj apropiat celui folosit de fascişti pentru exterminarea evreilor, informează sâmbătă AFP.

Preşedinte al Partidului Popular European (PPE/dreapta), principalul grup politic din Parlamentul European, Manfred Weber a dat cu toate acestea ulterior asigurări că nu a avut absolut nicio rea intenţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sume IMPRESIONANTE! Cât câștigă Bogdan Grecu, fostul soț al Danei Grecu, cu afacerea sa

"În 2018, tema centrală europeană este soluţia definitivă la problema migraţiei", a declarat Weber la radioul public bavarez. "Avem nevoie de răspunsuri legale la nivel european", a adăugat el.

Manfred Weber a fost imediat acuzat în ţara sa că recurge la un vocabular apropiat celui nazist.

Citește și: Informații incendiare! Cu cine s-ar fi RECĂSĂTORIT Dana Grecu, la doar o lună de la divorțul de Bogdan Grecu

"Soluţia finală" - "Endloesung" în germană - a fost termenul folosit de regimul lui Adolf Hitler pentru a extermina şase milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Europarlamentarul german nu a recurs la termenul de "Endloesung", însă a folosit expresia "finale Loesung", care se apropie foarte tare de prima.

El a făcut aceste declaraţii pentru a apăra controversata participare a premierului ungar Viktor Orban la o reuniune importantă a CSU care a avut loc joi şi vineri în Bavaria. "Trebuie să rezolvăm problema migraţiei şi, dacă dorim să o rezolvăm, Viktor Orban, statele din Grupul Vişegrad sunt parteneri centrali", a justificat Weber prezenţa lui Orban.

Citește și: Războiul dintre Andreea Berecleanu și directorul TVR s-a stins: Ce a decis instanța înainte de Crăciun

Mai târziu, în faţa criticilor şi protestelor care au fost formulate pe reţelele sociale, Manfred Weber a dat asigurări pe contul său de Twitter că nu a avut "nici cea mai mică intenţie" să folosească în mod voit un asemenea limbaj cu conotaţii. Ar fi "un nonsens absolut" să atribui o astfel de intenţie, potrivit lui Weber.

CSU, partidul-frate al formaţiunii conservatoare conduse de cancelarul Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a adoptat poziţii de dreapta în problema migraţiei, în încercarea de a recuceri voturile abandonate ale extremei drepte după sosirea în Germania, în 2015-2016, a peste un milion de refugiaţi.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Magdalena Șerban, criminala de la metrou: Decizia luată de judecători .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.