Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber, la Sibiu: 'Oamenii vor să trăiască într-o Europă în care este o prioritate lupta anticorupției, apărarea statului de drept'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Manfred Weber, candidatul la președinția Comisiei Europene din partea PPE, a declarat joi, la Sibiu, că este prioritară apărarea statului de drept și este convins că cetățenii europeni vor să trăiască în state în care este puternică lupta anticorupție.

"Părinții fondatori au UE ar fi mândri să ne vadă azi la Sibiu, sprijinind unitatea continentului nostru. Am 46 de ani. Fac parte din prima generație de pe acest continent care poate spune că a trăit în libertate și pace. E un rezultat istoric care ne face să fim mândri azi de Ziua Europei. Noi suntem unii dintre părinții fondatori ai UE, iar Europa înseamna Europa noastră. Avem tot ce ne trebuie. S-au întors niște voci egoiste, însă noi suntem viitorul Europei. Noi trebuie să construim viitorul acestei UE. În calitate de reprezentant al PPE trebuie să știți că avem o ofertă foarte clară pentru cei care vor merge la vot", a declarat Manfred Weber, la Sibiu.

Președintele PPE, atac la guvernarea PSD-ALDE: Justiția trebuie să fie în folosul tuturor românilor, nu al privilegiaților

Candidatul la președinția Comisiei Europene din partea PPE a făcut referire și la statul de drept.

"Comparativ cu celelalte două partide de guvernământ din România, PPE e un partid puternic.Românii sunt asigurați că votând pentru PNL votează pentru România. În final vreau să vă spun că viitorul CE sub leadershipul meu va insista asupra principiilor statului de drept. Reprezint întregul mecanism care unește UE pentru că sunt sigur că oamenii vor să trăiască într-o Europă în care este o prioritate lupta anticorupției, apărarea statului de drept. Așa credem că trebuie să arate societatea. Comisia viitoare va face tot ce îi stă în putere pentru a garanta aceste valori peste tot în UE", a mai declarat Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.