Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mani Gyenes despre prima etapă din Dakar: 'Am trecut de prima probă specială. Aceşti 84 de km au fost chiar destui pentru mine, aşa de încălzire'

După startul festiv din Lima, ediţia 41 a celui mai titrat rally-raid al planetei a continuat luni, cu o etapă de 414 km, care a inclus o probă specială de 84 km, relatează mediafax.ro.

Citește și: Locuri de care trebuie să te fereşti: De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Aflat încă în perioada de recuperare după fractura suferită la humerusul drept, Mani Gyenes a folosit primii km din raliu pentru a lua pulsul şi a vedea ce ritm de cursă poate avea în situaţia dată. Emanuel Gyenes (#32 Autonet Motorcycle Team): ”Am trecut de prima probă specială. Aceşti 84 de km au fost chiar destui pentru mine, aşa de încălzire. Am avut vreo 70 de km de dune şi vreo 14 km de drum, de râu secat. Nu a fost un traseu foarte greu, nisipul a fost destul de tare, nu m-am blocat niciodată. Am încercat să ţin un ritm mai scăzut, să nu cad şi să trebuiască să ridic motocicleta. M-am simţit bine, având în vedere situaţia mea, aşa că zic că va fi bine în zilele ce urmează.”

După această etapă de acomodare, Mani ocupă locul 67 în clasamentul general, 8 la clasa Maraton şi 4 în clasamentul categoriei Malle Moto (cei 31 de concurneţi de la această categorie nu au asistenţă tehnică şi trebuie să îşi pregătească singuri motocicletele. Este cea mai dură formă în care se poate participa în Raliul Dakar şi cea care aminteşte cel mai mult de greutatea primelor ediţii).

Etapa a 2-a (Pisco - San Juan de Marcona) măsoară 552 km, 342 dintre aceştia sunt km probei speciale. Maşinile pornesc primele pe proba specială, fapt ce le va face mult mai dificilă viaţa concurenţilor de la moto, care vor avea de mers prin deşertul Atacama în urmele lăsate de roţile celor de la categoria Auto. Fiind o zonă cu nisip foarte fin, în care aderenţa se schimbă drastic din pricina temperaturilor ridicate de peste zi, organizatorii au decis să dea startul întâi maşinilor, pentru a evita ca un număr mare de concurenţi să rămână între dune. Anul trecut, în aceeaşi zonă, au fost zeci de echipaje care au fost nevoite să îşi petreacă noaptea între dune, aşteptând să scadă temperatura.

Mani va lua startul pe proba de 342 km la ora României 16:42.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.