Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Maniacul din Angarsk' vrea să lupte în Ucraina. Criminalul care a ucis 80 de oameni susține că vrea să se înroleze voluntar în armata rusă

Siberian Times
Mihail Popkov

Fostul ofițer de poliție Mihail Popkov, care ispășește o condamnare pe viață pentru uciderea a 80 de persoane, a declarat pentru Vesti Irkuțk că este pregătit să meargă la război, a informat canalul rusesc TV Rain (Dozhd).

Ucigaşul în serie Mihail Popkov, supranumit „Maniacul din Angarsk”, a fost condamnat pentru că a omorât 79 de femei și un alt polițist, iar recent a mărturisit alte două crime, după ce a fost dus dus pentru noi declarații la Irkuțk.

Întrebat de un jurnalist care sunt aspirațiile sale Popkov a răspuns: „Să mă înrolez în armată".

El a adăugat însă că nu îl încântă ideea unui șanț înghețat, așa că ar prefera să meargă în Ucraina după luna februarie: „Probabil că aș accepta fără să mă gândesc de două ori. Doar că după o cameră caldă să fii acum într-un șanț rece, cât poate rezista un om acolo?".

„Maniacul din Angarsk” a adăugat că „s-ar putea să nu i se ofere" să participe la război.

Potrivit lui Popkov, specialitatea sa militară, radioelectronica, este la mare căutare:„Deși acum totul a devenit mai modern... Dar, chiar dacă am fost în închisoare timp de 10 ani, nu ar fi atât de greu să reînvăț ceva rapid".

„Maniacul din Angarsk” a ucis peste 80 de femei

Arestat în 2012, acest fost poliţist în vârstă de 57 de ani a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, apoi din nou la aceeaşi pedeapsă în 2018 pentru încă 56 de crime comise între 1992 şi 2007. În 2021 a fost condamnat pentru alte două crime, iar acum a recunoscut încă două.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori.

„Maniacul din Angarsk” îşi invita mai întâi victimele în maşină, pentru a le viola, noaptea, folosindu-şi autovehiculul de poliţie în afara orelor de serviciu.

Criminalul le-a ucis pe aceste femei, care aveau între 16 şi 40 de ani, cu un topor sau cu un ciocan, aşa cum a povestit el însuşi în decembrie 2017 pentru site-ul de ştiri rus Meduza.

Bărbatul spunea despre el că este un om care curăţă oraşul de prostituate. Numai două femei au supravieţuit atacurilor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.