Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manichiuristele din Marea Britanie cresc tarifele: vești proaste pentru unele femei

Radu Pop
manichiura cu gel

Peste 5.000 de manichiuriste din Marea Britanie se reunesc pentru a majora prețurile de luni, în ceea ce este etichetat drept „Ziua Națională a Creșterii Prețului unghiilor”, relatează BBC.

Nail Tech Org, compania din spatele acestei mișcări, a declarat că a decis să facă schimbarea după ce a calculat că reprezentantele sale săi câștigau aproximativ 7 lire sterline pe oră, ceea ce este sub salariul minim. Creșterea costurilor pentru utilități și produse înseamnă că taxează mai puțin decât cheltuielile lor.

Ellie Jenkins, în vârstă de 27 de ani, face unghii de patru ani și este unul dintre mulți tehnicieni de unghii care participă la protest. „Va varia între 5 și 10 lire sterline pe serviciu”, a spus ea. „Am încercat să-l mențin cât mai mic posibil din cauza crizei costului vieții”. Mulți ar spune că a-ți face unghiile cu siguranță se încadrează în categoria „servicii de lux”, despre care ea a spus că este conștientă. „Nu vrem să creștem prețurile, dar vrem să trăim din nou”.

Costul cheltuielilor generale este unul dintre principalele motive pentru care Jenkins, din Aberdare, Rhondda Cynon Taf, a decis să-și majoreze prețurile. „Nimeni nu înțelege cu adevărat partea generală a unei afaceri. Am trei până la patru lumini aprinse în mod constant, așa că factura mea de electricitate este întotdeauna mai mare. Plătesc impozit de consiliu suplimentar și nu plătesc o pensie pentru că nu îmi permit. Mă uit la mine acum, gândindu-mă că am nevoie de bani acum, copiii mei au nevoie de bani acum, nu mă gândesc peste câți ani.”

„Beneficiu să ne creștem prețurile în aceeași zi”

Jenkins nu și-a dat seama că câștiga mai puțin decât salariul minim cu prețurile ei actuale. „Câștigam sub 8 lire sterline pe oră, ceea ce a fost șocant să cred asta. Faptul că câștigi sub salariul minim te face destul de supărat.”

Ea a spus că este „nervoasă, dar foarte încântată” să-și crească prețurile. „Este cu adevărat benefic că cu toții ne creștem prețurile în aceeași zi și știi că nimeni nu se va subcota unul pe celălalt.”

Speră la o schimbare

Amy Guy, care a fondat Nail Tech Org în 2020, după un deceniu în care a lucrat ca artist de unghii și educator, a spus că cea mai mare problemă din industrie pentru o lungă perioadă de timp au fost „prețurile inechitabile”. „Cum pot face acea schimbare fără să simt că sunt eu împotriva lumii și că clienții mei vor merge în altă parte”, a spus ea. Guy, din Liverpool, a avut ideea creșterii prețurilor pentru a oferi tehnicienilor de unghii încrederea să-și calculeze corect prețurile în funcție de costul derulării afacerii lor. Ea a spus că dorește ca tehnicienii de unghii „să înțeleagă exact ce trebuie să fie pentru a obține profit și a conduce o afacere durabilă și dacă trebuie să facă schimbări”. Ea a sperat că „vor simți acel sprijin în jurul lor când vor face asta și sperăm că vom vedea schimbarea în industrie pe care cred că trebuie să o vedem”. Guy a descris ca unghiile să fie făcute ca pe o „ședință de terapie”. „Aceasta este magia din spatele ei... Ai acea ședință de terapie timp de două ore și știi că ai putea avea acel mic „timp pentru mine”, acea îngrijire de sine.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.