Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestanţii violente anti-NATO în Muntenegru:Doi oameni ai opoziţiei proruse,puşi în libertate

EurActiv
NATO muntenegru

Doi responsabili ai opoziţiei proruse din Muntenegru au fost puşi în libertate de un tribunal din Podgorica, unde au fost judecaţi pentru rolul lor în organizarea, în 2015, a unor violente manifestaţii anti-NATO, informează AFP. Potrivit tribunalului, "nu există dovada că (Andrija) Mandic şi (Slaven) Radunovic ar fi îndemnat în vreun fel la o răsturnare a ordinii constituţionale".

În octombrie 2015, mii de persoane au manifestat la Podgorica pentru a cere demisia premierului de la acea dată, Milo Djukanovic, căruia îi reproşau că vrea să ducă Muntenegrul în NATO. Mai multe persoane au fost rănite în ciocniri între manifestanţi şi poliţie, în centrul capitalei muntenegrene. Liderul Frontului Democrat (prorus), Andrija Mandic, nu şi-a încheiat socotelile cu justiţia: el mai este anchetat în ancheta privind lovitura de stat pe care puterea afirmă că l-a dejucat în ziua alegerilor legislative din octombrie 2016. Mandic este acuzat că a participat la elaborarea acestui complot, alături de alte circa 20 de persoane, având drept scop zădărnicirea proiectului de aderare la NATO. El neagă în mod vehement această acuzaţie, denunţând un atac din partea puterii, conform Agerpres.

Joi, noul premier al Muntenegrului, Dusko Markovic, a participat la Bruxelles la summitul NATO, la care această ţară de 600.000 de locuitori, majoritar slavi ortodocşi, ar urma să adere oficial la 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.