Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei au început, la Tulcea

ziua marinei

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române au început, luni după-amiază, la Tulcea, cu un concert susţinut în centrul oraşului de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea a anunţat, printr-un comunicat de presă, că prin acest concert marinarii militari, împreună cu formaţia muzicala a Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, cantonată la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", au dat startul momentelor artistice dedicate celei de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române.

"Sărbătorită pentru prima dată în 15 august 1902, la bordul crucişătorului Elisabeta, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare, dezvoltându-se de la an la an prin îmbinarea elementelor tradiţionale marinăreşti cu aspectele diferitelor etape de dezvoltare ale Marinei Militare", se specifică în anunţul instituţiei publice.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), deschiderea la Tulcea a evenimentelor organizate la nivel naţional cu prilejul sărbătorii are drept obiectiv aducerea în atenţia publicului a importanţei revenirii Dobrogei la Patria Mamă, odată cu dobândirea Independenţei de Stat a României.

"Ţinutul dintre Dunăre şi Marea Neagră a oferit ţării noastre ieşirea la oceanul planetar şi, totodată, a generat dezvoltarea segmentului maritim al Forţelor Navale Române", se specifică în sursa amintită.

În Tulcea, programul evenimentelor organizate de SMFN va continua sâmbătă, 13 august, între orele 9.00 şi 13.00, cu Ziua Porţilor Deschise, în portul militar, iar duminică, 14 august, între orele 9.00 şi 10.00, va fi adus un omagiu eroilor marinari, printr-o ceremonie militară şi religioasă organizată la Cimitirul Eroilor.

"Luni, 15 august, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, într-un cadru restrâns, în portul militar, din cauza lucrărilor de reabilitare a falezei, care sunt în desfăşurare", se mai arată în comunicatul SMFN.

Ca în fiecare an, manifestările organizate de Ziua Marinei Române vor fi completate de acţiunile iniţiate de autorităţile locale care marchează Zilele municipiului Tulcea.

Prima acţiune organizată de Primăria municipiului, Iarmaroc Design Fair, va avea loc în perioada 12-15 august, la Casa Avramide şi va consta într-un târg de produse fabricate în România, în serie mică sau unicat.

În perioada 13-15 august, la plaja de pe malul lacului Ciuperca, în fiecare seară începând cu ora 19.00, vor concerta Vunk, Mandinga, Ruby, Pyroblast, Zagăn, Taylor şi Jurjak, conform Agerpres.

Pentru prima dată în ultimii ani, evenimentele dedicate Zilelor municipiului Tulcea vor continua şi după data de 15 august, autoritatea locală pregătind publicului în perioada 16-17 august "Tulcea pe două roţi", acţiuni dedicate iubitorilor de vehicule pe două roţi şi transportului urban alternativ, perioadă în care vor concerta Zob, Nightlosers, Bluemans şi Jah Guidance Hifi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.