Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie de susţinere a primarului din capitala Letoniei, acuzat de corupţie

Letonia

Câteva mii de oameni s-au strâns sâmbătă în faţa primăriei din Riga pentru a-l susţine pe primarul rusofon al capitalei letone şi preşedinte al principalului partid de opoziţie, Armonia (pro-Kremlin), Nils Uşakovs, acuzat de corupţie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Primarul urmează să facă faţă marţi unui vot de încredere, după o anchetă care a dezvăluit plata unei mite pentru contractele de achiziţie de autobuze şi tramvaie pentru transportul în comun din Riga.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii oferă răspunsul: Trebuie sau NU să omorâm păianjenii din casă?

Manifestanţii, în principal rusofoni în vârstă, au arborat pancarte cu sloganurile "Lăsaţi-l în pace pe primarul nostru Uşakovs", "Suntem aici pentru Nils" sau "Nu vă atingeţi de consiliul municipal din Riga". 

Prezent la faţa locului, primarul Uşakovs a respins acuzaţiile, vorbind în letonă şi în rusă, limba sa maternă.

La nivel naţional, partidul său este susţinut în principal de rusofoni care reprezintă un sfert din populaţia Letoniei, cu 1,9 milioane de locuitori. 

Partidul Armonia a câştigat alegerile legislative din octombrie, dar nu a reuşit să găsească un partener de coaliţie şi, prin urmare, a rămas în opoziţie. 

Uşakovs a fost reţinut pentru scurt timp în ianuarie, în cadrul unei anchete anticorupţie referitoare la o licitaţie privind achiziţionarea de autobuze şi tramvaie poloneze şi cehe pentru compania de transport în comun Rigas Satiksme, care aparţine municipalităţii. 

În decembrie 2018, şase persoane, între care şi directorul general al companiei Rigas Satiksme, Leons Bemhens, şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Letonia, Maris Martinsons, au fost arestaţi în cadrul acestei anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.