Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţie împotriva unui proiect de lege care interzice total avortul (Polonia)

Polonia

Peste trei mii de persoane au protestat sâmbătă la Varşovia, în faţa sediului Parlamentului, împotriva unui proiect de lege care vizează interzicerea totală a avortului în Polonia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Reuniţi la chemarea unei alianţe care grupează mai multe ONG-uri feministe şi partide de stânga, manifestanţii au afişat banderole pe care se putea citi: "Infernul femeilor continuă" şi "Salvaţi femeile". 

"De ajuns, e de-ajuns", au scandat manifestanţii care au adus cu ei umeraşe din metal, instrument folosit pentru practicarea avorturilor ilegale. "Este simbolul unui procedeu practicat în trecut. Nu vreau ca în Polonia femeile să fie din nou condamnate la acest gen de suferinţe şi pericole. Nu vreau ca biserica să decidă pentru noi toţi", a declarat Julian Damentko, 34 de ani, traducător de engleză. 

Actuala lege a avortului, în vigoare în Polonia, permite efectuarea de întreruperi de sarcină în trei cazuri: când există risc pentru viaţa şi sănătatea mamei, când examinarea prenatală indică o gravă patologie ireversibilă la embrion sau când sarcina este rezultatul unui viol. 

Circa 100.000 de poloneze călătoresc an de an în străinătate pentru a face întrerupere de sarcină, în condiţiile în care în 2015 în Polonia s-au înregistrat ceva mai puţin de 1.000 de întreruperi legale de sarcină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.