Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestaţii pro şi contra avort în Croaţia

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Mii de persoane, printre care şi soţia premierului croat, au defilat sâmbătă la Zagreb împotriva avortului, în timp ce alte câteva sute au luat parte la o contra-manifestaţie a unor asociaţii pentru drepturile omului care se tem că guvernul conservator ar putea elimina acest drept, potrivit AFP. 

Primul 'Marş pentru Viaţă', menit "a reaminti de demnitatea inalienabilă a vieţii, de la concepţie şi până la moartea naturală", organizat de grupuri de conservatoare şi catolice, a adunat 7.000 de persoane, potrivit poliţiei. 

"Orice persoană rezonabilă ar trebui să susţină acest Marş pentru Viaţă", a declarat Sanja Oreskovic, soţia premierului Tihomir Oreskovic, potrivit postului regional de televiziune N1. 

Nu departe de această defilare, o contra-manifestaţie pentru a apărarea dreptului la avort a adunat circa 300 de persoane, care au afişat o banderolă pentru "apărarea dreptului de a alege". 

Marşul anti-avort "are ca unic obiectiv degradarea drepturilor femeii", a afirmat Bojana Genov, din partea Reţelei Femeilor din Croaţia, care susţine că legea ce reglementează avortul este bună şi trebuie protejată. 

Legislaţia, existentă din 1978, atunci când Croaţia făcea parte din Iugoslavia, permite avortul până la 10 săptămâni de sarcină. 

Aproape 90% dintre cei 4,2 milioane de croaţi sunt catolici. Asociaţiile de apărare a drepturilor omului se tem de o suspendare a legii de la venirea la putere, în ianuarie, a guvernului conservator.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.