Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manifestul PPE pentru alegerile europarlamentare : 'Vrem o Uniune Europeană cu oameni și pentru oameni'

epp.eu
PPE sigla

Liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor Michael Schneider a prezentat manifestul PPE pentru alegerile europarlamentare care conține cinci puncte, și este axat pe apropierea față de cetățenii europeni, prin comunicarea proiectelor benefice Uniunii Europene, scrie Mediafax.

Manifestul propune următoarele:

“1. Vrem o Uniune Europeană cu oameni și pentru oameni. Vrem o Uniune Europeană cu oameni și pentru oameni care începe în satele orașele, și regiunile noastre. Avem nevoie de o Uniune Europeană adânc înrădăcinată în teritorii, bazate pe valori democratice. Avem nevoie de o Uniune care păzește pacea, libertatea și prosperitatea noastră. Ne dorim să fim mândri de identitatea noastră ca cetățeni europeni aparținând orașelor, regiunilor și statelor membre, unite în diversitate.

2. Vrem să trăim într-o Uniune Europeană sustenabilă care protejează și creează oportunități pentru oamenii săi. Sperăm la o Uniune Europeană care ne protejează, familiile noastre, modul nostru de viață și a planetei noastre. Vrem o Uniune Europeană care garantează securitatea prin întărirea granițelor externe și combaterea extermismului și naționalismului în granițele sale. Avem nevoie de o Uniune prietenoasă care să ofere oportunități egale, să-i îmbrățișeze pe cei mai puțini avantajați și să promoveze o societate bogată și incluzivă; o Uniune Europeană care permite educație și asigurare medicală de calitate și oportunități de angajare. Vrem o Uniune Europeană care investește în afaceri locale, cercetare și inovare care influențează viețile oamenilor prin tratarea bolilor incurabile, făcând transportul mai curat și clădirile noastre mai eficiente energetic.

Citește și: Liviu Dragnea: Executivul ar trebui să ia în considerare adoptarea Codului Administrativ

3. Avem nevoie de mai multă coeziune între regiunile Uniunii Europene, orașe și zone rurale. Avem nevoie de o Uniune Europeană a solidarității care asigură coeziunea economică, socială și teritorială. Sprijinim coeziunea ca valoril europenje fundamentale de vreme ce creează oportunități pentru oameni atât din regiunile bogate și sărace, întărește piața unică și mărește simțul de a aparține unui proiect european. Credem că este crucial să reducem disparitățiile dintre teritoriile Europei și să mărim competitivitatea lor. Vrem o administrație publică europeană digitalizată, prietenoasă și interconectată la nivel național, regional ca precondiție de a oferi servicii eficiente pentru cetățeni și afaceri.

4. Vrem o Uniune Europeană care să ia decizi mai aproape de cetățeni bazate pe principiul subsidiarității. Susținem o Uniune eficientă și democratică mai apropiată de cetățenii săi. Credem că proprietatea și încrederea fac oamenii să se simtă Europa.

5. Familia PPE propune o cale concretă pentru calea de urmat în interesul tuturor cetățenilor UE”.

Schneider întărește ideea ca PPE să comunice mai eficient cu cetățenii UE pentru a evita ca UE să aleagă eurosceptici și populiști. “Ne angajăm să facem echipă cu candidatul fruntaș PPE Manfred Weber să lucrăm în interesul oamenilor”, arată manifestul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.