Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai controversați președinți din fotbal a încetat din viață: A transferat mai mulți români și a fost la un pas de bătaie cu Becali

Fostul preşedinte al clubului Betis Sevilla, Manuel Ruiz de Lopera, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, a anunţat gruparea andaluză, scrie AFP.

Acesta a condus clubul timp de aproape două decenii, din 1992 până în 2010.

Cunoscut pentru acţiunile sale controversate în fruntea alb-verzilor, cărora li s-a alăturat în consiliului de administraţie în 1991 înainte de a deveni principalul acţionar în 1992, Lopera a trăit şi una dintre cele mai prestigioase epoci la Betis.

Ioan Becali, fostul impresar, a relatat, în trecut, scandalul iscat între el și Manuel Ruiz de Lopera, din urmă cu mai mulți ani, cauzat de anumite neînțelegeri în legătură cu Iulian Filipescu, jucătorul pe care vărul lui Gigi Becali îl impresaria la vremea respectivă.

„L-am înjurat. Nu mă înțelegeam niciodată cu el. Îi ceream bani, însă el mă provoca mereu, ca să facem scandal și să aibă motiv să nu îmi mai dea nimic. Am ieșit din biroul lui și l-am chemat afară: «Vino, dacă vrei!».

După aceea am fost sunat de o televiziune din Spania. Le-am spus că nu s-a întâmplat nimic, însă ei aveau deja înregistrat tot”, a povestit Giovanni.

În timpul mandatului său, Betis a câştigat Cupa Regelui în 1995, a fost vicecampioană în 1997 şi a avut prima apariţie în Liga Campionilor în 2005. Clubul a participat de patru ori în Cupa UEFA.

Sub preşedinţia sa, Lopera a renovat stadionul lui Betis, căruia a decis să-i dea numele în 2000, până în 2010, când un vot al membrilor CA a redenumit stadionul Benito Villamarin.

Scandalurile juridice care au marcat sfârşitul preşedinţiei sale au pătat însă popularitatea lui Manuel Ruiz de Lopera.

Într-un comunicat de presă, şi Real Madrid a adus un omagiu "unuia dintre preşedinţii istorici ai lui Real Betis", echipă aflată în prezent pe locul 7 în La Liga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.