Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN a achiziționat echipamente medicale de peste 5,5 milioane lei pentru noul Centru de diagnostic din Arad

mapn ministerul apararii nationale armata

Echipamente medicale în valoare de peste 5,5 milioane de lei au fost achiziţionate de MApN pentru noul Centru Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu care va fi deschis în fosta Policlinică CFR din municipiul Arad, o clădire istorică reabilitată complet de minister pentru acest scop.

Conducerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara, de care aparţine viitoarea facilitate medicală din Arad, a transmis vineri, la solicitarea Agerpres, că pentru operaţionalizarea Centrului au avut loc achiziţii de mobilier, tehnică şi echipamente medicale, dar şi echipamente informatice şi de comunicaţii.

"Până la această dată s-a achiziţionat aparatură medicală în valoare 5.535.198 lei, cu TVA, reprezentând aproximativ 90% din necesar. Sunt alocate resursele necesare pentru dotarea centrului conform necesarului. Clădirea este racordată la utilităţi, iar contractele de furnizare a acestora şi a serviciilor de pază şi supraveghere sunt semnate şi produc efecte. Fiind o facilitate medicală militară, încadrarea cu resursă umană a Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Arad se face în conformitate cu prevederile legale specifice gestionării resursei umane a MApN. În prezent s-a finalizat procedura de aprobare a structurii organizatorice, inclusiv arhitectura de personal", se arată în răspunsul scris transmis la solicitarea Agerpres.

Conform sursei citate, urmează parcurgerea procedurilor specifice de obţinere a avizelor şi acreditărilor de funcţionare a facilităţii medicale, dar deocamdată nu se poate preciza când aceste demersuri vor fi încheiate şi centrul va fi operaţionalizat.

Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar clădirea nu a mai fost folosită din 2014, din cauza degradărilor ample. MApN a preluat imobilul din centrul oraşului în 2018 şi ulterior a anunţat reabilitarea acestuia, proiect care a costat aproximativ un milion de euro şi a fost finalizat în 2021.

În decembrie 2020, secretarul de stat în cadrul MApN Marius Bălu declarase, într-o conferinţă de presă, că viitorul centru va fi destinat atât civililor, cât şi militarilor.

"Este un obiectiv ambiţios al Ministerului Apărării Naţionale care, odată finalizat, va da un centru medical de elită nu numai membrilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi tuturor cetăţenilor Aradului. Acest proiect se integrează într-o viziune mai amplă a MApN de îmbunătăţire a calităţii vieţii personalului", spunea Marius Bălu.

Conform detaliilor oferite de autorităţi în 2020, viitorul centru medical va avea 16 cabinete pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare - unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.