Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN dă primele detalii, după ce un tânăr a fost ÎMPUȘCAT ÎN CAP, la 2 km de un poligon de tragere, în timpul unui exercițiu

Business - CNN.com
beretta fabrica armament

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că tragerile planificate în poligonul din orașul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, sunt sistate până la finalizarea cercetărilor în cazul tânărului care a fost a fost împuşcat în cap, luni, în timp ce se afla la o distanță de peste 2 kolometri, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Profeția devastatoare de care Liviu Dragnea nu a ținut cont: ‘I-am spus-o în față’

Potrivit reprezentanților MApN, poligonul „Dealul Rogojeni” din Târgu-Cărbunești, unde luni dimineața au avut loc trageri, este omologat din 2013.

„Conform măsurilor de siguranță ce se iau în aceste cazuri, structura care are în administrare poligonul, respectiv Unitatea Militară Nr. 01013 Târgu-Cărbunești, a dispus luarea următoarelor măsuri pentru pregătirea tragerii în condiții de siguranță: comunicarea către reprezentanții administrației publice locale, în scris, cu cel puțin 3-5 zile înainte de începerea tragerii sau a perioadei de tragere, despre executarea acestor activități; punerea la dispoziția structurii beneficiare a bazei materiale existente în poligon; informarea beneficiarului despre măsurile de siguranță în poligon și servituțile de care trebuie să țină seama pe timpul executării tragerii”, au anunțat reprezentanții MApN.

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Gorj a fost împuşcat în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceșu, la peste 2 kilometri de poligonul în care peste o sută de jandarmi din cadrul IJJ Gorj au participat la şedinţele de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm. Specialiștii spun că distanța maximă de zbor a glonțului este de 3.000 de metri.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

„În urma producerii acestui incident, conform procedurilor, a fost înștiințat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, evenimentul fiind cercetat administrativ și de o comisie constituită la nivelul unității și condusă de locțiitorul comandantului. De asemenea, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate până la finalizarea cercetărilor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.

Primarul orașului Târgu-Cărbunești susține că a anunțat populația că vor avea loc trageri în poligon. „Se fac afișări în anumite puncte, în zona poligonului. Adresa care vine de la unitatea militară este direcționată de la mine către șeful de la SVSU și el face procedura de afișare. Am văzut că era de la Aninoasa tânărul respectiv. E o biserică la Măceșu. Este prima oară când se întâmplă așa ceva. Primăria Târgu-Cărbunești a făcut procedura de anunțare, cum se face de fiecare dată”, a spus Dănuț Birău, primarul orașului.

Jandarmii au participat la ședința de tragere luni, între orele 9.00 și 11.50, iar incidentul ar fi fost anunțat la ora 13.00.

„În Poligonul Rogojeni din Târgu–Cărbuneşti au fost executate şedinţele de tragere de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră şi cu pistolul. Ulterior desfăşurării şedinţelor de tragere, am fost informaţi că un tânăr a fost lovit de un glonţ în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceşu, situată la aproximativ 2,5 km de poligon”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

Polițiștii și Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara fac cercetări în acest caz.

„La data de 16 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești au fost sesizați direct cu privire la faptul că un tânăr de 22 de ani, din comuna Aninoasa, la scurt timp după ce a coborât dintr-un autoturism pe drumul comunal Măceșu, pe raza orașului Târgu-Cărbunești, a fost lovit în cap de un obiect metalic ce pare a fi glonț. Tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Locul unde se afla persoana vătămată se situează la circa doi kilometri de Poligonul Târgu-Cărbunești și unde, până la orele 11.55, au executat trageri cu armamentul din dotare lucrătorii IJJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului Militar Timișoara”, a precizat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.