Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN: Manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, în toate marile garnizoane din ţară

www.wikimedia.org
MApN

Ministerul Apărării Naţionale organizează, de joi până duminică, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război. 

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, miercuri, AGERPRES, în Bucureşti, joi, de la ora 10,00 va avea loc o Adunare Solemnă a veteranilor de război la Palatul Cercului Militar Naţional, iar de la ora 14,00, în Aula Ministerului Apărării Naţionale va avea loc spectacolul intitulat "Istoria ca un spectacol". 

Acesta este primul dintr-o trilogie realizată de Asociaţia Culturală "Lupii Albi", care va fi lansată în perioada aprilie - decembrie 2018 şi aduce în prim plan personalităţi marcante din istoria naţională: Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul şi regina Maria. 

Proiecţia, în premieră, a filmului "Dracula - Coroana", cu reevocarea mai multor momente din viaţa voievodului Vlad Ţepeş, va reprezenta primul eveniment din serie. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Ion Dichiseanu, Carmen Tănase, Constantin Cotimanis, Elvira Deatcu, Vlad Miriţă şi Bogdan Jianu, care semnează scenariul şi regia. 

Pe 27 aprilie, de la ora 9,00, va avea loc ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Patriei, din faţa Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". 

Activităţi similare vor fi şi la monumentele şi operele comemorative din Republica Cehă, Republica Moldova, Federaţia Rusă, Slovacia şi Ungaria dedicate memoriei militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial. 

"Tot cu prilejul Zilei Veteranilor de Război va avea loc duminică, 6 mai, începând cu ora 10,00, în Capitală, Crosul dedicat veteranilor de război "VeteRUN" - CENTENAR, pe traseul Piaţa Presei Libere, şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, cu întoarcere prin bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei Libere", se arată în comunicat. 

Pe 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, "Ziua Veteranilor de Război", instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.