Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN participă la exercițiul de intervenție la un cutremur major: Statul Major a activat grupa de răspuns în situații de urgență

www.wikimedia.org
MApN

Ministerul Apărării Naţionale participă, alături de structurile cu responsabilităţi în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, la exerciţiul naţional SEISM 2018, planificat de Ministerul Afacerilor Interne, arată un comunicat al MApN, potrivit Agerpres.

În cadrul exerciţiului, conform procedurilor, Statul Major al Apărării a activat, în cadrul Centrului militar de comandă (nucleu), Grupa de Răspuns în Situaţii de Urgenţă şi a angajat forţe şi mijloace din Statele Majore ale Categoriilor de Forţe ale Armatei, Comandamentele de Sprijin, Serviciul poliţie militară şi Direcţia Medicală a MApN.

Forţele din Ministerul Apărării Naţionale au declanşat de urgenţă activităţi simulate de identificare a pagubelor materiale şi victimelor înregistrate în unităţile militare, precum şi acţiunile prevăzute de procedurile legale în cadrul sistemului naţional de răspuns la urgenţe civile, inclusiv cu misiuni de sprijin real al autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, prin asigurarea transporturilor aeriene de evacuare medicală.

"SEISM 2018" îşi propune antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare şi răspuns, la nivel local, regional şi naţional în cazul producerii unui seism major, generator de victime multiple. În acest scop vor fi puse în aplicare "Concepţia naţională de răspuns post seism", precum şi planurile şi procedurile specifice pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă de amploare aferente fiecărei instituţii responsabile, arată sursa citată.

Potrivit scenariului exerciţiului, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a dus la distrugerea şi avarierea a numeroase clădiri ale administraţiei publice centrale şi locale, unităţi medicale, clădiri de locuit, obiective sociale, precum şi a infrastructurii (reţele de alimentare cu energie electrică, gaze, staţii de tratare şi de epurare, sisteme de transport şi distribuţie carburant, căi de transport rutiere, feroviare). Cutremurul avut epicentrul în zona seismică Vrancea, în localitatea Nereju, la o adâncime de 140 km, iar durata acestuia a fost de 57 de secunde. Unda seismică a avut ca axă de deplasare direcţia Sud-vest (Bucureşti-Alexandria-Sofia) şi Nord-Est (Iaşi-Chişinău).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.