Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN, precizări după incidentul din Piața Charles de Gaulle. Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal

Inquam Photos / Octav Ganea
elicopter aterizare de urgenta

Echipajul elicopterului militar american care a aterizat de urgenţă în Capitală a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă, au transmis, joi, reprezentanţii MInistrului Apărării Naţionale. În urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Evenimentul este anchetat atât de către autorităţile din România, cât şi de către oficialii americani.

Purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spânu, a precizat, joi, că elicopterul paticipa la un exerciţiu în vederea pregătirii evenimentelor de Ziua Forţelor Aeriene Române.

”În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile  militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal.

”Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa  şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a transmis reprezentantul Parchetului Militar.

Peste zece echipaje de Poliţie Rutieră s-au deplasat în zona accidentului.

”În dinamică, au dispus măsuri de restricţionare a traficului – ambele sensuri al Bulevardului Cnstantin Breza, Aviatorilor – practic zonele care converg către această zonă unde s-a produs incidentul. Vorbim, sincer, de ceva neobişnuit, colegii au fost foarte prompţi”, a transmis, la rânsul său, reprezentantul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.