Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN respinge afirmațiile Rusiei despre transportul de arme pentru Ucraina

Radu Pop
mapn ministerul apararii nationale armata

Oficialii MApN au catalogat duminică drept „o denaturare grosolană a realității” afirmația forţelor armate ruse potrivit cărora livrări de arme şi de muniţie sunt efectuate prin România către Ucraina, potrivit G4Media.

„Cu privire la afirmațiile care circulă în mediul online, atribuite generalului-colonel Mihail Mizințev, șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării din cadrul Statului Major General al forţelor armate ruse, potrivit căruia, căile feroviare, rutiere şi fluviale (pe Dunăre) dintre România și Ucraina ar fi utilizate pentru exportul de cereale ucrainene prin România, și încărcarea mijloacelor de transport respective, la revenirea în Ucraina, cu armament şi muniţii de provenienţă străină, precizăm că aceste alegații reprezintă o denaturare grosolană a realității.

România desfășoară acțiuni concrete de sprijin pentru țara vecină, în special prin hub-ul logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state, dar și prin sprijinul concret acordat refugiaților ucraineni care tranzitează țara noastră sau aleg să rămână aici. În ceea ce privește sprijinul economic acordat Ucrainei, inclusiv prin deschiderea unor căi care să permită reluarea exporturilor de cereale, România va continua acțiunile concrete de solidaritate, inclusiv prin asigurarea continuității lanțului de aprovizionare cu produse agricole.

Orice speculații privind utilizarea acestor transporturi comerciale ca acoperire pentru alte acțiuni de natură militară fac parte din arsenalul de propagandă și manipulare a realității activat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina. România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată, brutală și profund ilegală Rusiei asupra Ucrainei și susține, alături de comunitatea internațională, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, au transmis oficialii MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.