Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN restaurează mormintele eroilor români din cimitirul Lambinowice

mapn ministerul apararii nationale armata

Proiectul de restaurare a Parcelei de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, amplasată în Cimitirul prizonierilor de război din Lambinowice, regiunea Opole, Polonia, a intrat în etapa finală de execuție, a anunţat Ministerul Apărării Naționale (MApN) potrivit Basilica.ro.

„Până la mijlocul lunii decembrie este prevăzută finalizarea lucrărilor de restaurare, care va fi urmată de etapa de recepție finală. În cursul anului 2021 va fi organizată o ceremonie militară și religioasă de resfințire a necropolei de război” se menţionează pe site-ul oficial al instituţiei.

Acțiunea este derulată de Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Demersul comemorativ se înscrie în seria manifestărilor și activităților dedicate aniversării Centenarului Primului Război Mondial și cel al Marii Uniri și s-a derulat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Varșovia.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Cimitirul prizonierilor de război din Lambinowice

Pe teritoriul actual al Poloniei, potrivit datelor de arhivă, sunt 20 de locuri de înhumare, în care își dorm somnul de veci peste 7.200 de militari români, morți în prizonierat în timpul Primului Război Mondial.

În Parcela de onoare românească din Cimitirul prizonierilor de război din localitatea Lambinowice (fostă Lamsdorf) sunt înhumați peste 2.600 de eroi români, reprezentând locul de înhumare cu cel mai mare număr de morți de război români de pe teritoriul Republicii Polone.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.