Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mara Mareș: Din ciclul 'PSD muncește, nu gândește' ministrul Breaz a găsit soluția pentru 'exodul creierelor'. Cer ministrului să renunțe la ordin

arhiva personala
Mara Mares

Deputatul PNL Mara Mareș susține că ministrul Breaz a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de echivalare și recunoaștere a diplomelor de studii.

''Într-o logică pur pesedistă, ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a găsit soluția pentru “exodul creierelor”: dublarea taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor de studii. În condițiile în care tinerii pleacă din România, să vii și să dublezi aceste taxe printr-un ordin de ministru reprezintă o greșeală majoră, un atentat la bunul simț și arată exact lipsa de respect pe care ministrul Breaz o are pentru tineri. Acestea sunt soluțiile pesediste pentru încurajarea educației și performanței: introducerea unor noi taxe sau dublarea celor existente.

Citește și: Liderul liberalilor din Consiliul General îl SOMEAZĂ pe primarul Sectorului 5

În urmă cu doi ani, am inițiat un proiect de lege care propunea tocmai eliminarea acestor taxe, ca un prim pas care să demonstreze că, într-adevăr, dorim reducerea birocrației și pentru a-i încuraja pe tineri, printr-un gest simbolic, să se întoarcă în România. De asemenea, am inițiat proiectul de lege ca un semnal de deschidere pentru studenții români care se întorceau în țară după finalizarea studiilor în străinătate. Numai că proiectul a fost respins tocmai de majoritatea PSD-ALDE din Parlament, din ambiție politică și din răzbunare pentru tinerii care probabil nu i-ar vota vreodată, pentru că, după cum vă închipuiți, aceste taxe nu aduc încasări semnificative la bugetul de stat. În schimb, cumulat, pentru un tânăr aceste taxe înseamnă un efort financiar și birocratic.

Solicit ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, să renunțe de urgență la acest ordin de ministru. De asemenea, anunț că voi redepune inițiativa legislativă privind eliminarea acestor taxe ale lipsei de respect față de educație și mă voi lupta pentru adoptarea ei.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.