Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maradona se recuperează rapid după operația pe creier, anunță medicii

Diego Maradona

Legenda fotbalului argentinian Diego Maradona nu suferă de nicio complicaţie neurologică şi se recuperează rapid după operaţia pe creier, a declarat medicul fostului fotbalist, potrivit lefigaro.fr, potrivit news.ro.

"Tocmai l-am văzut, e treaz, cu o dispoziţie foarte bună. Vindecarea ne uimeşte, acest lucru ni s-a mai întâmplat cu Diego", a spus medicul său personal, Leopoldo Luque, la clinica privată din Olivos, oraş din suburbiile nordice ale capitalei Buenos Aires, unde Diego Maradona a fost operat.

"Dar trebuie să fim atenţi pentru că suntem încă în perioada postoperatorie", a adăugat el.

"Este evident că nu are complicaţii neurologice. Există alţi parametri pe care aşteptăm să îi putem evalua, deoarece este încă foarte devreme, dar vindecarea este excelentă", a continuat dr. Luque, în aplauzele fanilor care au venit să-l susţină pe legendarul număr 10 în faţa clinicii.

Maradona a fost operat cu succes pe creier, marţi, pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Medicii au descoperit hematomul subdural în urma unei investigaţii CT, care a fost efectuată marţi.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Hematomul ar fi fost produs "de un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.

"Ar fi putut fi acum o lună sau cinci ani, nu se ştie”, au spus apropiaţi ai fostului jucător.

Hematomul subdural poate fi o urgenţă medicală. De obicei, este cauzat de o leziune a capului suficient de puternică pentru a sparge vasele de sânge, care pot pune presiune pe creier din cauza sângelui acumulat. Vârsta, anticoagulanţii şi abuzul de alcool pot creşte riscul.

Internat iniţial într-un spital din La Plata, luni, suferind de anemie şi deshidratare, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier.

Antrenorul echipei argentiniene Gimnasia, a împlinit, vineri, 60 de ani şi nu a putut sărbători aşa cum şi-ar fi dorit, după ce a fost contact cu un caz pozitiv Covid-19.

Însă testul efecuat de el a fost negativ, dar totuşi, potrivit Clarin, fostul jucător a părut foarte slăbit în ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.