Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maradona va deveni miercuri cetățean de onoare al orașului Napoli

Diego Maradona

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona va deveni miercuri cetățean de onoare al orașului Napoli, evenimentul fiind organizat într-o perioadă când se sărbătorește împlinirea a 30 de ani de când echipa locală a devenit în premieră campioană a Italiei, scrie EFE. Maradona, marele artizan al cuceririi acelui "scudetto", va primi cetățenia din mâna primarului orașului Napoli, Luigi De Magistris.

Argentinianul va fi protagonistul unei sărbători la care vor mai participa coechipieri ai săi de acum 30 de ani, precum căpitanul Giuseppe Bruscolotti, Ciro Ferrara, Bruno Giordano sau Andrea Carnevale. Fiesta se va desfășura în Piața Plebiscitului și va dura o oră și 15 minute. Miercuri se împlinesc 33 de ani de când Maradona a fost prezentat fanilor de pe stadionul San Paolo după ce s-a transferat de la FC Barcelona.

Unii politicieni napolitani se plâng că Maradona va primi bani în schimbul participării sale la acest eveniment. Un membru al Partidului Democrat, Federico Arienzo, a afirmat pe Facebook că fostul fotbalist va primi 230.000 de euro. Potrivit lui Arienzo, "Napoli dă mai mult decât primește". Orașul italian a mai văzut în acest an o seară dedicată lui Maradona, pe 16 ianuarie, când a avut loc spectacolul "De trei ori zece" pe scena celebrului teatru San Carlo. Maradona a fost atunci în ipostaza de actor și a relatat propria sa poveste, conform Agerpres. Pe 1 mai, "El Pibe de Oro" a fost sărbătorit cu filmul "Maradonapoli", regizat de Alessio Maria Federici, film în care suporterii și-au amintit felul cum au trăit în Napoli pe vremea când juca aici Maradona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.