Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galerie foto - Maramureş: Casa ţărănească din 1940, restaurată şi introdusă în circuitul turistic de Muzeul Satului

basilica.ro
Muzeul Satului

Una dintre cele mai vechi case ţărăneşti, datând din anul 1940, achiziţionată de Muzeul Satului din municipiul Baia Mare a intrat în proces de reabilitare şi urmează a fi introdusă în circuitul turistic, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară, Monica Mare.

"Casa provine din localitatea Cărbunari şi a fost construită în anul 1940, având o caracteristică specifică zonei etnografice a Chioarului (una dintre cele patru zone etnografice a judeţului n.red.), fiind compusă din două camere mari, despărţită de o tindă, iar stâlpii din lemn ai prispei, tot din lemn, încadrează casa în arhitectura specifică timpului dându-i un farmec aparte", a spus Monica Mare, potrivit Agerpres.

Casa a fost achiziţionată în anul 2020 şi se află în proces de restaurare pentru ca la final să poată fi introdusă în circuitul turistic.

Directorul muzeului a mai precizat că pe toată durata sezonului estival, muzeul Satului este deschis turiştilor de marţi până duminică, între orele 10-18, iar în ziua de luni este închis.

Anual, mii de turişti români sau străini vizitează Muzeul Satului din Baia Mare care deţine în portofoliu case şi gospodării ţărăneşti din majoritatea zonelor etnografice a Maramureşului. Pe lângă primirea turiştilor, muzeografii organizează pe durata verii tabere tematice pentru copii, evenimente muzicale şi expoziţii în aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.