Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catedrala episcopală din Baia Mare introdusă în circuitul turistic

Baia Mare

Catedrala Episcopală "Sfânta Treime", Centrul Istoric şi Muzeul Satului din municipiul Baia Mare au fost cuprinse în Maramureş Guided Tours ca şi posibile locuri de vizitare destinate turiştilor, a informat, joi, Episcopiei Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

"Tot în cadrul acestui eveniment - Zilelele Prelerinului - va avea loc şi lansarea proiectului Maramureş Guided Tours - Ghidaj turistic urban în Baia Mare, pe traseul Catedrala Episcopală 'Sfânta Treime' - Centrul Istoric - Muzeul Satului Baia Mare, se va face o prezentare a portului popular din 'ţările' judeţului Maramureş. Vom avea şi o şezătoare ştiinţifică cu tema 'Influenţa creştinismului în artă, motivele creştine şi precreştine în viaţa maramureşeanului'", a precizat Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, citată de Agerpres.

Construcţia catedralei episcopale din municipiul Baia Mare a demarat în anul 1993 şi se află în stadiu avansat al lucrărilor.

De asemenea, participanţii la Zilele Pelerinului vor putea efectua un pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureş, popasuri duhovniceşti la mănăstirile Rohia, Bârsana, Dragomireşti şi Moisei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.