Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maramureş: Lucrarea de decolmatare a râului Vişeu din vecinătatea comunei Bistra a fost finalizată

experiencemaramures.com
Râul Vișeu Maramureş bistra

Lucrarea de decolmatare a râului Vişeu din vecinătatea comunei Bistra a fost finalizată, operaţiunea fiind executată în regim de urgenţă, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, Cristina Vădan.

"Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au finalizat lucrarea de decolmatare a râului Vişeu, în comuna Bistra. Aceasta este zona în care a fost necesară intervenţia, în regim de urgenţă, în iunie 2020. Atunci, 1.000 de saci cu nisip au fost folosiţi în realizarea unei supraînălţări pe malul stâng al râului Vişeu, pentru protecţia drumului judeţean (...) Pe acest tronson de râu, s-au creat deponii de material aluvionar ce au condus la devierea cursului de apă spre malul stâng, cu efect erozional. În vederea stabilizării malurilor şi pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei, decolmatarea s-a efectuat pe o lungime de 662 de metri. A fost excavat un volum de 19.547 metri cubi de material aluvionar, care a fost sistematizat pe maluri", a spus Cristian Vădan, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, prin această lucrare, se reduce riscul inundării DJ 185 şi a terenurilor adiacente cursului de apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.