Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maraton de vaccinare la Iași: peste 1.540 persoane vaccinate pe parcursul a 20 de ore

Deschide.md
vaccinare Moldova

Peste 1.540 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, în cursul zilei de duminică, până la ora 20,00, la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa", arată Agerpres.

Potrivit organizatorilor, în cursul zilei de duminică, în intervalul orar 00.00-20,00 au fost vaccinate 1549 de persoane. Alte 3003 persoane s-au imunizat la acelaşi centru începând de vineri după-amiaza, de când a început maratonul, până duminică dimineaţa.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, organizat pentru persoanele de peste 16 ani, a început vineri, la ora 16,00, şi se va încheia luni, la ora 08,00. Sunt organizate 20 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi aproape 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Celor care vin la acest centru li se administrează vaccin de la Pfizer, iar rapelul se poate face peste 21 de zile la UMF sau în oricare alt centru.

Pentru minorii care doresc să se vaccineze este necesar acordul scris al unui părinte sau tutore legal.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfăşurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până în prezent au fost efectuate 272.733 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 160.234 au fost vaccinate cu doza I şi 112.499 cu doza II. Pe data de 15 mai au fost vaccinate 6.194 de persoane.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Un număr 3279 de persoane au primit doza I şi 2915 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 362 de reacţii adverse uşoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.