Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marc Marquez nu va participa la Marele Premiu al Americilor la MotoGP: spaniolul nu este refăcut după accidentarea la mână suferită în prima etapă

www.motorsport.com
Marc Marquez

Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda) va rata Marele Premiu al Americilor la MotoGP, programat la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza accidentării la mâna dreaptă pe care a suferit-o în prima etapă a actualei ediţii a Campionatului Mondial de motociclism viteză şi care nu s-a vindecat complet, a anunţat echipa sa, citată de AFP.

"După efectuarea unui ultim RMN, Marc Marquez şi echipa sa medicală au confirmat că primul os metacarpian este în continuare în curs de vindecare. După schimburi între echipă şi HRC (Honda Racing Corporation) s-a decis să se lase accidentarea să se vindece complet şi să se evite orice risc inutil", a explicat echipa Repsol Honda într-un comunicat.

Marc Marquez, care are în palmares şase titluri de campion mondial la clasa MotoGP, a plecat din pole position în Marele Premiu al Portugaliei, desfăşurat pe 26 martie, dar a căzut în turul al doilea, după ce s-a ciocnit de compatriotul său Jorge Martin (Ducati). În căzătură a fost implicat şi portughezul Miguel Oliveira (Aprilia), incert pentru cursa din acest weekend.

În urma acestui incident, Marquez a sancţionat cu un dublu tur lent "pentru conducere iresponsabilă care a pus în pericol alţi competitori". El urma să efectueze această penalizare în Argentina, în cea de-a doua etapă a sezonului, dar a declarat forfait pentru cursa respectivă.

Comisarii au precizat apoi că penalizarea se va aplica la următoarea etapă pe care o va disputa pilotul catalan, însă Repsol Honda a făcut apel la această sancţiune, iar curtea de apel a Federaţiei Internaţionale de Motociclism (FIM) urmează să ia în curând o decizie în acest caz.

Marc Marquez va rata aşadar Marele Premiu al Americilor de la Austin (Texas), unul dintre evenimentele sale preferate, pe care l-a câştigat de şapte ori în nouă apariţii.

Tot marţi, echipa Ducati a anunţat forfait-ul italianului Enea Bastianini, care nu s-a refăcut încă după o fractură de omoplat suferită într-o căzătură în timpul cursei de sprint a Grand Prix-ului din Portugalia.

După primele două etape ale sezonului, italianul Marco Bezzecchi (Ducati-VR46) este lider al clasamentului (50 de puncte), urmat de compatriotul său Francesco Bagnaia (Ducati), cu 41 de puncte, şi de francezul Johann Zarco (Ducati-Pramac), cu 35 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.