Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marca înregistrată Produs Sătmărean, obținută de 10 producători, pentru a promova produsele locale

Danny Franks
Alerta Cod Portocaliu

Zece producători locali județul din Satu Mare au dobândit marca înregistrată Produs Sătmărean și o vor putea folosi în piețe, scopul fiind consolidarea patriotismului local, încurajarea cumpărării produselor locale și reîntoarcerea la relația directă dintre producător și consumator.

Președintele Asociației Pentru dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Kovacs Szabolcs, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că în cadrul ședinței de evaluare producătorii locali care au primit marca o vor putea semnaliza pe ambalaje și vor primi sprijin și în crearea etichetelor, relatează Mediafax.ro.

Citește și: Executivul va finaliza în scurt timp Planul de măsuri de relansare economică. Anunțul lui Ludovic Orban

În urma cumpărării unui produs local, clienții contribuie la dezvoltarea mediului rural iar profitul, care pleca în străinătate atunci când erau cumpărate produse la un supermagazine aparținând unor multinaționale, rămâne în județul Satu Mare.

„Primii zece producători locali de miere, vin, paste făinoase, produse din carne, ouă, legume și produse artizanale au dobândit, marți, marca înregistrată Produs Sătmărean și o vor putea folosi în piețele sătmărene. Scopul promovării produselor locale este consolidarea patriotismului local, sătmărenii fiind încurajați să cumpere produse locale, și reîntoarcerea la relația directă dintre producător și consumator”, a spus Kovacs.

Acesta a explicat că, în plus, legumele și fructele cultivate local sunt mai proaspete și mai gustoase și nu își pierd calitatea în timpul transportului sau depozitării deoarece produsele ajung la consumator într-un timp scurt.

„Mâncarea locală conține mai puține reziduuri chimice în condițiile în care, pentru a tolera transportul lung, fructele necoapte sunt tratate cu substanțe chimice, metode care nu sunt necesare în cazul unui produs local”, a mai spus președintele asociației.

Boda Laszlo este un apicultor mediu din Satu Mare, care are aproximativ 160 de familii de albine, producerea mierii fiind o afacere de familie derulată de peste 100 de ani, fiind începută de străbunicul său.

„Acest certificat de Produs Sătmărean ne va ajuta în marketing, în promovarea produselor noastre apicole, deoarece înseamnă încredere. Clienții vor avea garanția unor produse de calitate, vor știi că nu este vorba despre falsuri. Ne va ajuta și la creșterea vânzărilor și la desfacerea produselor noastre în alte județe din Ardeal”, a spus Boda pentru MEDIAFAX.

Inițiativa care sprijină producătorii locali din Satu Mare aparține deputatului Magyar Lorant iar lista pentru obținerea mărcii rămâne deschisă și altor agricultori din județ.

Marca Produs Sătmărean este înregistrată la OSIM iar certificatul acordat garantează cumpărarea de produse locale și controlate de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.