Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu a dezvăluit Marele Plan al Guvernului: negocieri dure la Bruxelles (Surse)

ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu pleacă la Bruxelles, acolo unde va negocia măsurile fiscale ale Guvernului. Surse guvernamentale ne-au precizat faptul că premierul va încerca să prezinte cheltuielile reale ale României pentru a evita suspendarea fondurilor europene, ca urmare a depășirii țintei de deficit bugetar.

Conform surselor, Ciolacu va prezenta CE cheltuielile României cu războiul din Ucraina. Tocmai din acest motiv, premierul va încerca să obțină o derogare pentru a ne putea încadra într-o nouă țintă de deficit bugetar de 5,5%.

În lipsa unor măsuri fiscale dure, România nu se va încadra în această țintă de deficit și de aceea ”riscăm sancționarea cu 0,5% din PIB”.

”Noi am avut 6,2% deficit anul trecut. Deci trebuie să ne ducem minim la 5,7%, ceea ce e rezonabil. Domnul Boloș a propus 5,5%, ceea ce e la fel rezonabil.

Am mărit procentul din PIB pentru armată la 2,5% din PIB, așa că vom explica Comisiei Europene acest lucru.

De asemenea, România a ajutat foarte mult Republica Moldova și Ucraina, iar asta a mai adus un 0,5% în plus la deficit. ă

Nu vor mai apărea alte măsuri fiscale. Poate doar legat de reforma sistemului public

Va fi o singura lege, o să venim cu ea până la jumătatea lunii septembrie”, a spus Marcel Ciolacu, în discuțiile cu miniștrii, ne-au precizat surse guvernamentale.

Se opune creșterii TVA

Una dintre măsurile dorite de Bruxelles este creșterea TVA în România. Ciolacu se va opune creșterii TVA pentru anumite produse, asta din cauză că orice creștere a TVA ar duce la o creștere a inflației cu 1% pentru fiecare punct de creștere.

De asemenea, Ciolacu va solicita ca TVA-ul la alimente și medicamente să rămână la 9%.

Bruxelles-ul a atras atenția că cea mai mare problemă a României o reprezintă evaziunea fiscală și ritmul redus de colectare a TVA. Ciolacu va prezenta măsurile concrete întreprinse de Guvern pentru a îndrepta această problemă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.