Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu acuză miniştrii PNL că au pierdut miliarde de euro: 'Dar cu adevărat șocant este...'

ziare.com
Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut miercuri că guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei generate de COVID-19.

''Comisia Europeană a propus astăzi un plan ambiţios de relansare economică pentru Uniunea Europeană la care familia social-democrată europeană a contribuit semnificativ. Din păcate, în ultimele luni, guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene puse la dispoziţie încă de la începutul crizei generate de COVID-19. Au fost miliarde de euro pe care România i-a pierdut din cauza incompetenţei, aroganţei şi autosuficienţei miniştrilor liberali'', a scris Ciolacu pe Facebook.

El aminteşte că UE a propus, în acest context, un plan pentru toate statele membre, dar că PNL nu este în stare să prezinte nici măcar un pachet minimal de măsuri concrete pentru repornirea economiei naţionale, adăugând că singurul program - IMM Invest - 'a eşuat încă din start'.

''Solicit, în numele Partidului Social Democrat, ca actualul Guvern să vină în faţa Parlamentului cu un plan serios de revenire economică care să prevadă folosirea adecvată a banilor europeni. Dacă PNL ar fi fost preocupat să atragă banii europeni şi nu să dea tunuri prin firmele de casă, poate că astăzi n-am fi avut sute de mii de şomeri, zeci de mii de firme închise, o explozie a preţurilor şi o prăbuşire a nivelului de trai'', a mai scris Ciolacu pe reţeaua de socializare.

Comisia Europeană vrea ca statele membre UE să sprijine un pachet de iniţiative de revenire economică în valoare de 2.400 miliarde de euro, a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite DPA.

Propunerea executivului comunitar vizând un instrument de revenire în valoare de 750 miliarde euro, combinat cu "buget UE pe termen lung revizuit în valoare de 1.100 miliarde euro", este o "necesitate urgentă şi excepţională pentru o criză urgentă şi excepţională", a apreciat Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.