Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, anunț ȘOC: Anul acesta vor fi înghețate salariile, pensiile și cheltuielile cu asistența socială

Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, arată că prin împrumuturile prevăzute în Programul Național de Reziliență și Redresare vom ajunge la o creștere a datoriei publice la 55-60%, ceea ce va conduce automat la înghețarea pensiilor, salariilor și a tuturor cheltuielilor cu asistența socială.

”Nu știu dacă ei au aflat, dar există legea 69/2013, este o lege în vigoare. În cazul în care datoria publică se încadrează între 45-50%, Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport în Guvern cu măsurile pe care le vor lua pentru a scădea datoria publică. Dacă vom ajunge la o datorie publică între 50% și 55%, asta se va întâmpla dacă venim cu tot împrumutul de 15 miliarde din Programul Național de Redresare și Reziliență. Mai mult, acest procent duce la înghețarea salariilor și pensiilor din sistemul public. Trebuie să prezinte situația românilor, să li se spună de ce dorim să se împrumutăm.

Dacă ajungem la o datorie publică între 55-60% vom ajunge la înghețarea tuturor cheltuielilor cu asistența socială. Asta ne va aduce în anul 2021 acest Guvern.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.