Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României și a explicat ce model din Europa am putea urma/ VIDEO

InquamFOTO/Octav Ganea
ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că este nevoie de regionalizarea României, pentru atragerea de fonduri europene. Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.

”Reforma bugetară și reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România. Nu vor trebui făcute strict, dacă este sub 1000 de locuitori, gata. Sistemul de la noi este pe model francez și este extrem de stufos. Ei au făcută regionalizarea și au guvernatori care intervin pentru a nu mai exista decalajele de dezvoltare între regiuni. Nu vreau să se mai întâmple ce s-a întâmplat între Timișoara și Bacău, de exemplu, sau între Cluj și sudul țării. Nu știu dacă mai este foarte de actualitate (decalajul n.r.).

Polonezii au făcut regionalizarea și în loc să ai 10.000 de proiecte pe fonduri europene, aveai 2 proiecte integrate și normal că aveai absorbție 110. Pe fond, ca și administrația publică unde trebuie făcută reforma centrală și locală, așa este nevoie de regionalizare. Asta nu înseamnă că se vor desființa.  Vor fi regiuni, se vor depune proiectele împreună, dar după un studiu foarte exact pe fiecare județ în parte, pe zone depopulate.

Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu este în Moldova, vă rog să nu mă jigniți, dar uite că un buzoian și un bănățean au venit să aducă autostradă în Moldova, dar și pentru Timișoara proiectele pe care le merită.”, a declarat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.