Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu 'aruncă pisica' în grădina lui Iohannis în privința ajutorului dat Ucrainei: Apărarea e atributul președintelui / Video

ciolacu iohannis bun

Marcel Ciolacu 'aruncă pisica' în grădina lui Iohannis în privința ajutorului dat Ucrainei: Apărarea e atributul președintelui

Ajutorul militar acordat Ucrainei este „cel pe care îl vor conveni miniștrii de Externe”, iar Apărarea este atributul președintelui, spune Marcel Ciolacu. El precizează că „orice ajutor trece prin CSAT”, anunță Mediafax.

„O singură rugăminte a avut președintele Zelenski, să ajutăm Ucraina, cum am făcut și până acum. Există deja un parteneriat - vedem și de scoaterea limbii moldovenești și doleanța noastră justificată ca minoritatea noastră să aibă drepturi în oglindă”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Referitor la ajutorul militar acordat Ucrainei, este afirmă că va fi „cel pe care îl vor conveni miniștrii de Externe”.

„Știți foarte bine că domeniul Apărării, constituțional, este atributul președintelui României, care este comandantul suprem de apărare și orice ajutor trece prin CSAT”, încheie Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis evită să spună care este sprijinul militar acordat de România Ucrainei: „Nu este foarte bine în timp de război să dai prin media toate detaliile opozantului sau adversarului. Nu este nici logic, nici util”.

„Un sprijin militar important”, spune Klaus Iohannis, întrebat ce sprijin militar va acorda România Ucrainei.

Marcel Ciolacu afirmă că, după ce se termină războiul, cu siguranță, se pot declara toate detaliile

„Atunci când e nevoie să se detalieze, Ministerul Apărării va face aceste chestiuni, nu președintele României. Dar cred că a observat toată lumea că ieri (marți- n.r.), în conferința de presă, împreună cu președintele Zelenski am spus că România sprijină Ucraina umanitar, militar și așa mai departe. Eu consider că e un lucru bun, un lucru important... Ucraina luptă pentru libertate, pentru suveranitate, pentru teritoriu național și noi, care suntem pe flancul estic și știm cât de grea poate să fie această luptă, îi sprijinim pe ucraineni.

Detalii despre aceste chestiuni nu dăm fiindcă nu este foarte bine în timp de război să dai prin media toate detaliile opozantului sau adversarului. Nu este nici logic, nici util. dar aceste chestiuni sunt foarte serioase, ele se negociază prin ministerele de resort și credem că și această colaborare e o bază serioasă pentru viitorul partenetriat strategic cu Ucraina”, încheie Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.