Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu cu ocazia Zilei Iei: Să celebrăm această tradiţie românească de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a îndemnat, sâmbătă, de Ziua Iei, la celebrarea acestei tradiţii ”de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”, conform news.ro.

”Astăzi, de Ziua Universală a Iei, să celebrăm această tradiţie românească de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

La rândul său, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a publicat pe aceeaşi reţea de socializare o fotografie în care apare purtând ie.

Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a postat pe Facebook un videoclip în care apar mai mulţi tineri şi copii care poartă costume tradiţionale, într-o căruţă, menţionând: ”Imaginea zilei”.

Ziua Iei este sărbătorită în 24 iunie, de Sânziene. Ia sau cămaşa albă reprezintă, în general, piesa de bază a costumului popular. Din copilărie până la moarte, cămaşa îl însoţeşte pe ţăran la muncile câmpului, la sărbători, la nuntă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.