Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu dă atacul la buzunarele multinaționalelor: 'Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații străine!' (video)

Facebook
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la „Topului Naţional al Firmelor Private din România-TOP 2022', că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri pentru că este anormal ca multinaționalele să plătească un impozit pe profit mai mic decât microîntreprinderile românești.

Sunteți de departe campionii anului 2021 pentru că ați reușit cu criză sanitară, economică și început de criză energetică să avem creștere economică și acest lucru în cea mai mare măsură vi se datorează dvs. Și nu spun asta doar de dragul cuvintelor. O spun bazându-mă pe realități concrete care sunt susținute de cifre. Antreprenorul roman produce mai mult profit decât marile corporații!

Sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit! Adică mai puţin decât acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile românești! Această situație nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurențial și echitabil!

De aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analiști sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro! Dacă ar exista curajul politic pentru o asemenea soluție, am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale, precum Educaţia şi Sănătatea. De aceea, rămân consecvent şi cred că ar fi fost corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital.

Eu reprezint un partid care dorește să protejeze capitalul românesc într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii. Nu vrem să ne luptăm cu multinaționalele, dimpotrivă, credem că investițiile străine sunt necesare și pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor”, a declarat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.