Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen în 2024: Reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici

Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu Guvern

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen în 2024: Reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi, în ultima ședință de Guvern din acest an, despre aderarea României la Schengen în 2024..

"În primul rând, vreau să vorbesc despre aderarea României la spațiul Schengen. După 13 ani de așteptări, avem în sfârșit un acord politic. Acesta urmează să fie pus în practică în scurt timp și la nivel oficial printr-o decizie a reprezentanților tuturor statelor membre din Uniunea Europeană.

Ridicarea granițelor aeriene și maritime din martie 2024 reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici. Vom continua eforturile și anul viitor pentru aderarea în integralitate la spațiul Schengen și mă bucur că toate semnalele pe care le avem arată că acest obiectiv este realizabil.

Acesta este primul rezultat concret în toată această perioadă, în care mulți au vorbit, au comentat sau și-au dat cu părerea, dar au realizat foarte puțin.

Acest Guvern va face ca românii să fie cu adevărat tratați ca parteneri egali în Uniunea Europeană, iar economia noastră să crească exponențial", a spus Marcel Ciolacu..

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.