Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu răstoarnă scandalul cu Ținutul Secuiesc: Guvernul Orban a blocat respingerea autonomiei în Camera Deputaților / VIDEO

ziare.com
Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri la Parlament, într-o scurtă declarație de presă după respingerea în Senat a proiectului de autonomie pentru Ținutul Secuiesc, că propunerea legislativă trecuse tacit prin Camera Deputaților din cauza Guvernului PNL și nu din cauza PSD așa cum a acuzat Klaus Iohannis.

Context: Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”. Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”. Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional.

Declaratiile lui Marcel Ciolacu:

  • Vreau sa nu luam si nu lasam o minciuna sa ne distraga atentia de la problemele relae ale Romaniei. Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins definitiv in Senat acum. Nu a fost votat niciodata in Camera Deputatilor, sa fie clar. Guvernul a trimis punct de vedere abia dupa indeplinira termenului de adoptare: dupa 4 luni de zile au trimis 4 cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere in Cameră. S-a intrebat vreodata presedintele daca guvernul lui si-a facut treaba?
  • La o luna dupa adoptarea tacita, presedintele a venit cu un atac grosolon. Azi am avut senzatia ca Vadim Tudor traieste si este presedintele Romaniei. Asemenea atacuri nu sunt demne de un presedinte european, dle Iohannis.
  • A fi bun roman e sa nu-ti lasi romanii sa moara la cules de sparanghel. A fi bun roman, patriot, inseamna sa aperi ambasadorul Romaniei la Budapesta cand este atacat.
  • Klaus iohannis sa raspunda la 4 intrebari simple, care nu au legatura cu politica: De ce nu testam populatia? De ce Guvernul nu are un program concret de relansare economica? De ce avem un milion de someri pe care ii lasati sa se descurce singuri? De ce guvernul fura prin achizitii netransparente prin firmele de casa ale PNL?

Citește și: Pneumolog garantează că apa și sarea ajută în lupta cu coronavirus: Cum ne sterilizăm căile respiratorii / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.