Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu explică primarilor supărați, din cauza reducerii cheltuielilor, prioritățile sale

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu susține că cea mai mare prioritate a sa este bugetul de stat.

„Am făcut cred că și în coaliție un maraton care va continua. Și astăzi avem o coaliție unde vom începe cu bugetul de stat, fiindcă cred că este cea mai mare prioritate. Nu există să nu acoperim cheltuielile în ceea ce privește programul Anghel Saligny și investițiile din CNI anul acesta.

Am început cu cofinanțarea pe exercițiul financiar trecut, ca să o vedem odată închisă, cred că mai avem vreo 1,5 miliarde de lei, care ne vor aduce 3 miliarde de euro.

Cu adevărat, nu îi aduce nimeni mâine, pentru că este un mecanism întreg. Ei vor veni prin martie-aprilie. Cu adevărat, REpowerEU, introdus în PNRR, fiindcă altfel nu puteam să avem o perspectivă de a depune cererea de plată numărul 3, este finalizat. Acolo sunt peste 1,2 miliarde de euro către administrațiile locale, investiții și persoane fizice”, a declarat Ciolacu.

Totodată, premierul a vorbit despre digitalizare.

„Fiecare minister are propriul sistem de digitalizare, fiecare primărie are propriul sistem de digitalizare. (...) Sistemele trebuie să fie unice, atât la nivelul administrației centrale cât și locale.

Iertați-mă! Până la o reformă administrativă, avem consiliile județene, avem președinți de consilii județene cu aceeași stabilitate administrativă ca și dumneavoastră, pe patru ani de zile.

Cine ne împiedică ca localitățile sub 500 de locuitori, sub 1000 de locuitori, să nu aibă un serviciu de achiziții în interiorul consiliului județean? E normal că în momentul acela poate asta este o soluție mai bună decât să desființezi. Și fiindcă există acel patriotism local al fiecăruia dintre noi, unde te-ai născut, „domnule, cum să-mi desființezi mie primăria?”

Trebuie să găsim soluții. Poate nu neapărat desființăm, dar anumite servicii, licitațiile, să fie gestionate la nivel de consiliu județean, că de asta avem consilii județene. Și cred că nu ar deranja pe nimeni acest lucru.

Trebuie să fim mai inventivi”, a mai spus Ciolcau.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.