Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu îl AVERTIZEAZĂ pe Klaus Iohannis: 'Dacă refuză, intrăm într-o criză politică gravă'

Facebook
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunțat, miercuri seara, la România TV, că dacă Klaus Iohannis nu va ține cont de viitoarea majoritate parlamentară și va desemna un alt premier, România va intra într-o criză politică gravă.

Ciolacu, alături de Victor Ponta, a anunțat că Remus Pricopie este propunerea comună a PSD și Pro România pentru funcția de premier și că cele două formațiuni au, deja, 231 de semnături care susțin această candidatură.

Citește și: Liderul deputaților PSD, către Orban: ‘Ați fost parlamentar din pixul fostului președinte al PSD. Nu păreați deranjat nici de pixul lui Dragnea, nici de culoarea gecii lui Dragnea’

”Eu cred că președintele României respectă Constituția țării și facem o diferență între declarații și ce va urma. Cei care vor demonstra majoritatea parlamentară, 233 de semnături, vor fi cei care vor desemna premierul. Am luat de dorința președintelui, vă spun cum funcționează un stat democratic, care e litera Constituției, pe care trebuie să o respectăm cu toții, indiferent de funcție. Noi încercăm, până mâine, la consultări, să avem cele 233 de semnături. Decizia este a președintelui, dar suntem convinși că el va respecta Constituția.

Dacă refuză, intrăm într-o criză politică gravă. Acum e o criză politică, dar nu e una gravă, se poate rezolva. Mă bucur foarte mult că am scăpat de guvernul Orban și am revenit la o normalitate. Reformele nu se fac prin asumări și ordonanțe, la care au stat până noaptea și nu au avut avize.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

S-a întâmplat vreodată ca un Guvern să stea până la miezul nopții, să dea ordonanțe și nimeni să nu știe ce conțin? Din cele 25 de ordonanțe, 20 nu au avizul Consiliului Legislativ. Asta înseamnă că nu vor intra în vigoare. Au stat degeaba noaptea ca hoții.”, a declarat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.